Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g fresh ginger, cut in slices
- 30 g garlic cloves
- 40 g cooking oil
- ¼ tsp mustard seeds
- ¼ tsp white dhal (ulunthu)
- ¼ tsp cumin seeds
- ¼ tsp fennel seeds
- 8 cloves
- 10 g cinnamon sticks
- 150 g large red onions, cut in slices
- 50 g shallots, cut in slices
- 2 star anise
- 5 sprigs fresh curry leaves
- 2 tbsp chilli powder
- 700 g whole chicken legs, (approx. 2 whole chicken legs), with skin and bone, cut in pieces (3-4 cm)
- 150 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 2 tsp sugar
- 20 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1h
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Char Kway Teow
15 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Mee Goreng Mamak
15 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Chicken Rendang
45 min
Nasi Lemak
45 min
Ayam Madu Berempah (Honey Spiced Chicken)
30 min