Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 2 - 3 dentes de alho cortados ao meio
-
200
g cebola cortada em fatias
lub 200 g cebola roxa cortada em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1031 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 20 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltear mistura de legumes
30min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25 min
Refogar 350 g de chalota
25 min
Refogar 250 g de chalota
25 min
Refogar 200 g de cebola
25 min
Saltear 200 g de alho-francês
20 min
Saltear 300 g de cebola
20 min
Saltear pimento vermelho com cebola
25 min
Refogar 200 g de cebola e alho
20 min
Refogar 200-300 g de cebola
20 min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15min
Saltear 200 g de cebola
20 min