Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal -
1
dente de alho
lub 20 g cebola cortada em lâminas - 250 g carne de vaca s/ nervos e s/ ossos, cortada em cubos (3 cm aprox.), seca com papel de cozinha
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 847.3 kJ / 202.5 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 79.4 mg
Alternatywne przepisy
Saltear 300 g de cebola
20min
Saltear carne de peru em cubos
15 min
Saltear carne de vaca em cubos (médio)
15 min
Saltear 200 g de cebola e alho
20min
Saltear 200 g de cebola
20min
Saltear carne de porco em cubos
15 min
Saltear carne de vaca em tiras
15 min
Saltear carne de porco em tiras
15 min
Saltear bacon com frango em tiras
15 min
Saltear carne de peru em tiras
15 min
Saltear frango em tiras
15 min
Saltear frango em cubos
15 min