Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
-
500
g morangos cortados em quartos
lub 500 g framboesas - 40 g açúcar
- 10 g vinagre balsâmico
Chantilly
- 15 g açúcar
- 5 folhas de manjericão
- 400 g natas c/ 30% de gordura, bem frias
Base
- 360 g farinha tipo 55
- 35 g açúcar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 250 g manteiga
- 2 ovos
- 180 g natas
- Folhas de manjericão q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3006 kJ / 719 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassata de framboesa, natas e pêssego
7h
Gelado de avelã com chocolate quente e chantilly
8h
Creme de legumes versátil
45min
Quindins
1 Std.
Cupcakes de cérebro
1h 40min
Tarte de chocolate e natas
12h 20min
Patê de fumados
5 Min
Torta merengada com chantilly e framboesa
45min
Recheios para sanduíches
5 Min
Suspiros
2h
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1 Std.
Pavlova de framboesa
5 Std. 30 Min