Puré de legumes com alecrim
TM6 TM5

Puré de legumes com alecrim

4.7 (21 ocen)

Składniki

  • 500 g água
  • 200 g cenoura cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
  • 500 g batata cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
  • 500 g batata-doce cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
  • 1 c. chá de sal
  • 1 - 2 pitadas de pimenta preta
  • 2 - 3 pitadas de alecrim seco, mais q.b. p/ guarnecer
  • 30 g azeite, mais q.b. p/ temperar

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
811.7 kJ / 194 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
34.5 g
Tłuszcz
5.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
5.3 g
Sód
464.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy