![Tourte au séré et aux fraises Tourte au séré et aux fraises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D74F7C7A-0129-42D9-984A-B534BFE5BFDB/Derivates/E023D797-CEF3-4A0A-A4BB-4AE5218134F5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit
- 2 œufs
- 70 g de sucre
-
10
g de sucre vanillé, maison
lub ½ sachet de sucre vanillé - 80 g de farine fleur
- 20 g d'amidon
Crème au séré
- 100 g d'eau bouillante pour dissoudre la gélatine
- 8 feuilles de gélatine
- 250 g de séré maigre
- 500 g de séré à la vanille
- 200 g de yogourt nature, 1,5 % de m.g.
- 300 g de fraises, équeutées, en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 469 kJ / 111 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux carottes argovien
2h
Ragoût de bœuf
1 godz. 50 min
Pain paysan
3h
Bonhomme en pâte
2h 10min
Tourte aux noix de l'Engadine
1hod. 15min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Crème au jus de pomme
4h 15min
Brownies
45min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40 min
Gâteau à la crème
45min
Mousse au Toblerone®
3 godz. 10 min
Cake aux branches
1 godz. 10 min