Tourte au séré et aux fraises

Tourte au séré et aux fraises

3.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
14 portions

Składniki

Biscuit
  • 2 œufs
  • 70 g de sucre
  • 10 g de sucre vanillé, maison
    ½ sachet de sucre vanillé
  • 80 g de farine
  • 20 g d'amidon
Crème au séré
  • 100 g d'eau bouillante pour dissoudre la gélatine
  • 8 feuilles de gélatine
  • 250 g de séré maigre
  • 500 g de séré à la vanille
  • 200 g de yogourt nature 1,5 % de m.g.
  • 300 g de fraises équeutées, en tranches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 469 kJ / 111 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...