Linguine with salmon and herbs

Linguine with salmon and herbs

4.2 198 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • water
    1200 g
  • salt
    2 tsp
  • linguine pasta
    320 g
  • extra virgin olive oil plus 1 tablespoon extra
    60 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • fresh chives cut into halves
    4
  • eschalot (approx. 40 g)
    1
  • lemon juice to taste
    20 - 40 g
  • pouring (whipping) cream
    50 g
  • smoked salmon cut into pieces
    200 g
  • pickled capers drained (optional)
    1 tbsp
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 548.8 kcal / 2305.3 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 25.7 g
Węglowodany 55.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 1702.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...