Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 2 tsp salt
- 320 g linguine pasta
- 60 g extra virgin olive oil, plus 1 tablespoon extra
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 fresh chives, cut into halves
- 1 eschalot (approx. 40 g)
- 20 - 40 g lemon juice, to taste
- 50 g pouring (whipping) cream
- 200 g smoked salmon, cut into pieces
- 1 tbsp pickled capers, drained (optional)
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2305.3 kJ / 548.8 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1702.5 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and bacon pasta
30min
One pot pasta with chorizo
35min
Chicken and prawn noodles
30min
Chicken fusilli with mushrooms
40min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Linguine with lemon and prosciutto
25min
Crab linguine
30min
Chilli crab pasta
35min
Risoni with salmon and spinach
25min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Pasta with tuna
30min