![Bonito en escabeche Bonito en escabeche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E743E489-1DC2-43E6-8688-6ECD7D5B442B/Derivates/4BEC8261-5443-473B-928B-2589DB0FC028.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 350 g de cebolla cortada en juliana
- 3 dientes de ajo con piel
- 1 zanahoria en rodajas (aprox. 70 g)
- 3 hojas de laurel secas
- 2 cucharadas de pimienta negra en grano
- 150 g de vinagre
- 100 g de vino blanco
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de bonito fresco en un trozo (sin piel ni espinas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1258 kJ / 300 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fumet de pescado y gambas
20 分钟
Marmitako
40 分钟
Sopa de pescado
55min
Rape en salsa americana
1小时
Sardinas en escabeche
48h 25min
Calamares en su tinta
1h 5min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Truchas en escabeche
12h 30min
Bonito encebollado (Cantabria)
1h 10min
Bacalao fresco con ajada
30min
Sopa de pescado donostiarra
1小时
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 分钟