Berenjenas paputsákia (Grecia)

Berenjenas paputsákia (Grecia)

4.6 201 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 raciones

Składniki

  • de queso manchego semicurado
    50 g
  • berenjenas con tallo
    4
Salsa de carne
  • de aceite de oliva
    40 g
  • de cebolla en cuartos
    200 g
  • de carne picada mixta (mitad de cerdo y mitad de ternera)
    500 g
  • de vino blanco
    100 g
  • de tomate troceado en conserva
    200 g
  • de perejil fresco picadas (hojas y parte de tallo)
    2 ramitas
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta molida
    2 pellizcos
  • palo de canela
    1
Bechamel griega
  • de leche
    500 g
  • de harina de trigo
    80 g
  • de mantequilla
    20 g
  • huevo
    1
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de nuez moscada molida
    1 pellizco
  • de pan rallado (para espolvorear)
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 406 kcal / 1698 kJ
Białko 15.2 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 793.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...