Falafels au four

Falafels au four

4.2 166 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Les falafels
  • de pois chiches en conserve égouttés
    300 g
  • d'oignon coupé en deux
    80 - 100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de farine de pois chiche
    2 c. à soupe
  • de cumin en poudre
    2 c. à café
  • de coriandre fraîche équeutés
    2 brins
  • de persil frais équeutés
    2 brins
  • de menthe fraîche
    4 - 5 feuilles
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • d'huile d'olive
    20 g
La sauce au yaourt
  • d'ail
    ½ gousse
  • de yaourt nature (2 yaourts)
    250 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de jus de citron
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 213.8 kcal / 897 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 249.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...