Soupe danoise aux pois cassés

Soupe danoise aux pois cassés

4.5 269 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 280 g d'oignons coupés en quatre
  • 20 g d'huile d'olive
  • 100 g de céleri branche coupé en morceaux (5 cm)
  • 200 g de carottes détaillées en dés (5 mm)
  • 250 g de pois cassés rincés
  • 1200 g d'eau
  • 1 ½ cube de bouillon de légumes
  • ¼ - ½ c. à café de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café de sel marin à ajuster en fonctions des goûts
  • 2 c. à café de feuilles de thym frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 15.5 g
Kalorie 1342 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...