Soupe danoise aux pois cassés

Soupe danoise aux pois cassés

4.5 262 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en quatre
    280 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de céleri branche coupé en morceaux (5 cm)
    100 g
  • de carottes détaillées en dés (5 mm)
    200 g
  • de pois cassés rincés
    250 g
  • d'eau
    1200 g
  • cube de bouillon de légumes
    1 ½
  • de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
    ¼ - ½ c. à café
  • de sel marin à ajuster en fonctions des goûts
    1 c. à café
  • de feuilles de thym frais
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 319 kcal / 1342 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...