Risotto con le rane
TM5 TM6

Risotto con le rane

2.7 (3 oceny)

Składniki

Brodo di rane

  • 1000 g di acqua
  • 30 g di scalogno a metà
  • 100 g di gambo di sedano a pezzi
  • 100 g di carota, pelata e a pezzi
  • 8 cosce di rana

Risotto

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 100 g di vino bianco
  • 1 cucchiaino di sale
  • acqua q.b. sino ad arrivare a 800 g di liquido (opcjonalnie)
  • prezzemolo fresco, tritato (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1653 kJ / 395 kcal
Białko
13.8 g
Węglowodany
64.9 g
Tłuszcz
8.7 g
Tłuszcz nasycony
25 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy