Risotto con le rane

Risotto con le rane

2.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Brodo di rane
  • 1000 g di acqua
  • 30 g di scalogno a metà
  • 100 g di gambo di sedano a pezzi
  • 100 g di carota pelata e a pezzi
  • 8 cosce di rana
Risotto
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 100 g di vino bianco
  • 1 cucchiaino di sale
  • acqua (opcjonalnie) q.b. sino ad arrivare a 800 g di liquido
  • prezzemolo fresco (opcjonalnie) tritato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.8 g
Kalorie 1653 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Węglowodany 64.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...