Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brodo di rane
- 1000 g di acqua
- 30 g di scalogno a metà
- 100 g di gambo di sedano a pezzi
- 100 g di carota, pelata e a pezzi
- 8 cosce di rana
Risotto
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 320 g di riso Carnaroli
- 100 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di sale
- acqua q.b. sino ad arrivare a 800 g di liquido (opcjonalnie)
- prezzemolo fresco, tritato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con salsiccia e uva
40 min
Risotto agli asparagi e vongole
1 Std. 15 Min
Risotto primavera allo speck
1h 5min
Sorbetto ananas e noci
15min
Spaghetti al ragù di anguille
50min
Risotto ai profumi d'estate
30 min
Cioccolata bianca
15min
Risotto con mele e funghi
40 min
Risotto pere e Gorgonzola
40 min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40 min
Risotto funghi e mirtilli
35min
Risotto al radicchio e Taleggio (Bimby Friend)
35min