Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g Streichkäse (RUPP Feinster Streich Bergkäse)
- 20 g Senf
- 60 g Weißweinessig
- 60 g Apfelessig
- 30 g Schlagobers
- 50 g Wasser
- 40 g Maiskeimöl
- 15 g Schnittlauch, frisch, in Stücken
- 20 g Honig
- ½ - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3802 kJ / 907 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 80 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2480 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Speckknödel
50min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Heidelbeer-Balsamico-Dressing
5 min
French Dressing
5 min
Kräutertopfen
15min
Käsespätzle
45min
Überbackene Käsesemmeln
25 min
Almkäsesuppe
25 min
Schnittlauchsauce
10 min
Budapester Wurstsalat
20 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Lauwarmer Krautsalat
10 min