Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de figues sèches, coupées en quatre sans les extrémités
- 200 g de jus de pomme
- 200 g de moutarde de Dijon forte
- 1 - 2 c. à soupe de vinaigre balsamique blanc, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2606 kJ / 622 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 17.9 g
Alternatywne przepisy
Sucre pomme-cannelle
5 dk
Sucre orange-épices de Noël
2 Std.
Beurre d'anchois... pour beurrer les sandwichs !
5 dk
Liqueur de vin chaud
20 Min
Liqueur kiba
30min
Sel aromatisé à la sauge
5 dk
Farine de champignons
5 dk
Liqueur au café et à la cannelle
35min
Cacahuètes aux épices
40min
Sucre à la fève tonka
5 dk
Moutarde indienne
15 Min
Pâte à tartiner au pain d'épices
15 Min