![Pain aux pistaches Pain aux pistaches](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54A692F8-35A2-41B2-AD12-2DF3F1C1F24D/Derivates/1d9a0234-fea7-4ac8-abb2-b449bb6a077f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ c. à café de sel
- 100 g de farine d'épeautre
- 280 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g d'eau
- 100 g de pistaches, décortiquées et non salées, concassées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1073.8 kJ / 254.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Pain aux graines
5h
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain complet rapide
1h 20min
Pain complet ultra-moelleux
2 Std. 15 Min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain au yaourt
1 godz. 50 min
Pain complet
5h
Pain à la châtaigne
2 Std. 55 Min
Pain aux noisettes
3sa 15 dk
Pain de seigle scandinave
26sa
Pain aux noix
3sa 15 dk