Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Anko (crema di fagioli azuki)
- 300 g di fagioli azuki rossi secchi, ammollati e scolati (vedere consigli)
- 1650 g di acqua
- 150 g di zucchero grezzo di canna
- 1 pizzico di sale
- 20 g di mirin (opcjonalnie)
Dorayaki
- 2 uova
- 40 g di zucchero
- 20 g di miele millefiori
- 20 g di mirin
- 120 g di acqua
- 200 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
-
5
g di bicarbonato di sodio, sciolto in 1 cucchiaino di acqua
lub 2 g di lievito in polvere per dolci, sciolto in 1 cucchiaino di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 560.1 kJ / 133.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 0.1 mg
Alternatywne przepisy
Milkshake ai biscotti al cioccolato
10min
Crêpes (senza lattosio)
1小时
Churros
40min
Pancakes
30min
Crêpes senza uova
1小时 35 分钟
Torta in tazzina (senza lattosio)
25min
Freakshakes ai waffles
50min
Pancakes proteici
20 Min
Pop corn al caramello
1小时
Crêpes al cioccolato (senza glutine)
35min
Waffles alla panna
1小时 15 分钟
Pancake (senza lattosio)
35min