Dorayaki con crema di fagioli azuki

Dorayaki con crema di fagioli azuki

3.4 22 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 13 godz.
16 pezzi

Składniki

Anko (crema di fagioli azuki)
  • 300 g di fagioli azuki rossi secchi ammollati e scolati (vedere consigli)
  • 1650 g di acqua
  • 150 g di zucchero grezzo di canna
  • 1 pizzico di sale
  • 20 g di mirin (opcjonalnie)
Dorayaki
  • 2 uova
  • 40 g di zucchero
  • 20 g di miele millefiori
  • 20 g di mirin
  • 120 g di acqua
  • 200 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 5 g di bicarbonato di sodio sciolto in 1 cucchiaino di acqua
    2 g di lievito in polvere per dolci, sciolto in 1 cucchiaino di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 0.1 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 560.1 kJ / 133.8 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...