Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolle in quarti
- 100 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1000 g di trippa precotta a listarelle (circa 1,5 cm - v. consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Fegato alla veneziana
35 Min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1h 10min
Trippa alla trasteverina
45 Min
Trippa all'empolese
1 Std. 15 Min
Trippa alla romana
2 Std.
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Lampredotto
1h 20min
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30min
Trippa in umido
1h 10min
Crostini con fegatini di pollo
40min
Paté di fegatini
30 Min