Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fregola
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 100 g di farina di semola di grano duro grana fine
- 80 g di semola di grano duro grana grossa
- 1 cucchiaio di acqua
Terminare la preparazione
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 foglia di alloro secca
- 750 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di peperoncino rosso piccante
- 300 g di anguilla, pulita e a pezzi (4 cm)
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1981.2 kJ / 473.2 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 744.5 mg
Alternatywne przepisy
Amaretti sardi
45 Min
Favata sarda
1h
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1 Std. 35 Min
Pabassinas di Mongongiori
1h 30min
Panada sarda
2u. 55min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Candele al cioccolato
4h 50min
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Seadas
1小时 5 分钟
Pardulas
8 Std. 40 Min
Pollo all'angolana con arachidi e polenta (Muamba de ginguba)
1h 20min
Risotto ai carciofi e bottarga
40min