Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fregola
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 100 g di farina di semola di grano duro grana fine
- 80 g di semola di grano duro grana grossa
- 1 cucchiaio di acqua
Terminare la preparazione
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 foglia di alloro secca
- 750 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di peperoncino rosso piccante
- 300 g di anguilla, pulita e a pezzi (4 cm)
- 300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1981.2 kJ / 473.2 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 744.5 mg
Alternatywne przepisy
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Tacchino in agrodolce
1j 10 menit
Bicchierini di yogurt greco e pomodoro
1h 20min
Yogurt fresco
11h 10 min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 min.
Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle
3óra 30p
Budino agli agrumi
3óra 15p
Panada sarda
2h 55min
Funghetti sott'olio
721hod.
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 min
Fettine di lonza in crema di prugne
1h 20min
Cheesecake al limone
5 godz. 25 min