Frittelle di cernia allo zenzero
TM6 TM5 TM31

Frittelle di cernia allo zenzero

5.0 (6 ocen)

Składniki

  • 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
  • 5 g di radice fresca di zenzero, pelata
    lub ½ cucchiaino di zenzero in polvere
  • 150 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 100 g di latte intero freddo
  • 100 g di acqua minerale frizzante fredda
  • 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
  • 1 pizzico di sale
  • olio di arachidi q.b.
  • 600 g di filetti di cernia, senza pelle (3 cm)
  • salsa di soia, a piacere (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 4 porzioni
Kalorie
4736.3 kJ / 1132 kcal
Białko
132.1 g
Węglowodany
113.1 g
Tłuszcz
15.1 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Błonnik
0 g
Sód
103 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy