Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Wasser
- 2 ¾ TL Salz
- 10 g Öl
-
250
g Tintenfischringe, TK, aufgetaut,
lub 250 g Tintenfisch-Tuben, TK, aufgetaut, in Ringen (3 mm) - 400 g Penne
- 250 g Cherry-Tomaten
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Weißwein, trocken
- 200 g Frischkäse
- 10 g Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2579 kJ / 617 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25 min
Tintenfischringe aglio e olio
1j 20 menit
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40 min
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1j
Tintenfischringe aglio e olio
1j 20 menit
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1 Std. 15 Min
Paella mit Hähnchen, Fisch und Meeresfrüchten
1j
Tagliolini mit Garnelen und Artischocken
40 min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 Min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min