Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, le foglioline lavate ed asciugate + i gambi
- 2 spicchi di aglio
- 1000 g di cozze, lavate e spurgate
- 500 g di acqua
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 100 g di vino bianco
- acqua fino ad arrivare a 700 g
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne con le cozze
1sa
Riso ai frutti di mare
1 godz. 40 min
Risotto gamberi e carciofi
30 Min
Fusilli alle cozze piccanti
55 dk
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1 Std. 5 Min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35 dk
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Risotto zucchine e gamberi
1h 15min
Risotto al ragù bianco di mare
30 Min
Amatriciana con cozze
55 dk
Spaghetti cozze e gamberi
25 min