Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra disidratato
- 10 g di sale
- 80 g di zucchero
- 500 g di farina manitoba + q.b.
- 300 g di acqua fredda
- 300 g di burro, preferibilmente di ottima qualità, freddo
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1548 kJ / 370 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Croissant francese
5klst 20 min
Lievito madre
72sa 15 dk
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2óra 15p
Gelato biscotto bigusto
7 Std.
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Baguette
4 Std.
Pandoro
12u.
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5小时
Pain au chocolat
5小时
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5 godz. 15 min
Burger buns
4 godz. 40 min
Cornetti brioche
6h 30min