Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux
- 185 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé
La crème Passion
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de jus de fruit de la Passion
- 60 g de fécule de maïs
- 4 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 70 g de beurre doux
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2062.6 kJ / 490.4 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
Alternatywne przepisy
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Tartelettes à la vanille façon pannacotta
5h
Mille-feuille à l'ananas
3h 15min
Tarte meringuée au citron
1 godz. 10 min
Tarte crémeuse banane, passion, citron vert
4h 45min
Sphère chocolat-mandarine
12h
Mousse fruits de la Passion
2h 30min
Tartelettes amandine aux framboises
1 godz. 20 min
Tartelettes meringuées à l'orange
2h
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Fraisier macaroné revisité
2h 45min