Tarte aux fruits de la Passion

Tarte aux fruits de la Passion

3.4 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

La pâte brisée
  • 100 g de beurre doux
  • 185 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de sucre vanillé
La crème Passion
  • 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 500 g de jus de fruit de la Passion
  • 60 g de fécule de maïs
  • 4 œufs
  • 50 g de sucre en poudre
  • 70 g de beurre doux
La meringue
  • 4 blancs d'œufs
  • 200 g de sucre en poudre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9.8 g
Kalorie 2062.6 kJ / 490.4 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 63.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...