Pan de maíz, sardinas a la parrilla y piquillos

Pan de maíz, sardinas a la parrilla y piquillos

3.7 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 raciones

Składniki

Masa madre
  • de harina
    120 g
  • de agua
    75 g
  • de levadura prensada fresca
    10 g
Pan de maíz
  • de harina de maíz
    250 g
  • de harina de fuerza
    130 g
  • de agua
    270 g
  • de levadura prensada fresca
    15 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • cubitos de hielo
    12 - 15
Piquillos
  • dientes de ajo
    3
  • de aceite de oliva virgen extra
    100 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta negra molida
    2 - 3 pellizcos
  • de vino blanco (manzanilla o jerez seco)
    40 g
  • de vinagre de vino blanco
    30 g
  • de pimientos del piquillo en tiras
    400 g
Sardinas
  • sardinas frescas enteras limpias (de aprox. 100 g)
    16
  • de sal gorda
    2 - 3 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 537 kcal / 2243 kJ
Białko 33.77 g
Tłuszcz 23.06 g
Węglowodany 48.24 g
Błonnik 3.39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...