Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de almendras crudas sin piel
- 25 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 200 g de azúcar
- 130 g de mantequilla
- 4 huevos
Crema pastelera
- 130 g de leche
- 20 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 20 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
Montaje
- 80 - 100 g de frutas confitadas variadas troceadas
- 1 cucharada colmada de harina de repostería
- 20 g de almendra laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 8.36 g
- Węglowodany
- 24.86 g
- Tłuszcz
- 24.34 g
- Błonnik
- 2.65 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1 Std. 10 Min
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4h 30 min
Fullatre de las Cinco Villas
1h 25min
Marquesas
30 min
Carbayones
1h 25min
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3h 10 min
Almoixàvenas
1h 30 min
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Canutillos de crema
3h
Perrunillas
30 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h