Insalata di gamberi alla siciliana

Insalata di gamberi alla siciliana

4.5 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di cipolla rossa a fettine sottili (1-2 mm)
  • 30 - 40 g di aceto di vino rosso
  • 10 g di prezzemolo le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 40 g di succo di limone spremuto fresco
    40 g di succo di lime, spremuto fresco
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 300 g di acqua
  • 500 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e privati del filo intestinale (1 kg circa di gamberoni interi)
  • 1 - 2 lime a fette (2-3 mm)
    1 limone, a fette (2-3 mm)
  • 200 g di bulbo di finocchio a fettine sottili (1-2 mm)
  • 400 g di pomodorini a metà

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17 g
Kalorie 785 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...