Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 140 g di spinaci in foglie, surgelati a cubetti
-
500
g di petto di tacchino, senza pelle e disossato, a pezzi (3-5 cm)
lub 500 g di petto di pollo, a pezzi (3-5 cm) - 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo sbattuto
- 50 g di pangrattato
- 30 - 50 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
Alternatywne przepisy
Formaggio a fette cotto al forno
35min
Merluzzo con burro agli agrumi
50min
Insalata di verdura e frutta
10min
Cordon bleu
30min
Polpette di melanzane
45min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Panpepato lucernese
55min
Tortiglioni al pollo e olive nere
35min
Frittata soffice alle patate
1h 15min
Salmone con salsa al mango, taccole e carote
1h
Hamburger di salmone
25min
Insalata di verdura e frutta a crudo
10min