Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 800 g Rindergulasch
- 250 g frische Champignons, in Scheiben (5 mm)
- 1 rote Paprika (150 g), in Stücken (2 cm)
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 geh. TL Senf (15 g)
- 2 EL Paprika edelsüß (10 g)
- ¼ TL Cayenne-Pfeffer
- 150 g Saure Sahne
- 100 g Tomatenmark
- 300 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, in mundgerechten Stücken
- 1 TL Salz
- 2 EL Speisestärke (30 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2509 kJ / 600 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Rindfleischeintopf
1h 40 min
Rinderragout mit Bohnen
50min
Rindfleisch-Eintopf mit Gnocchi
1h 30 min
Lammragout
1óra
Gulaschsuppe
1óra 15p
Ungarisches Paprikagulasch
1h 20min
Kartoffel-Wild-Gulasch
1óra
Italienisches Schweineragout
50min
Schweinefilet mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1óra 10p
Gekochtes Rindfleisch mit Braterdäpfeln und Wurzelgemüse
1óra 15p
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1h 40 min
Paprikagulasch
1h 25min