![Putenbrust mit Honig-Senf-Marinade Putenbrust mit Honig-Senf-Marinade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b6cb1aa-6f3e-40fa-9e0c-663ceb2d5653/Derivates/5e88c230-976b-4cb2-a649-4b16d016426d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Putenbrust, in Würfeln (1 cm)
- 15 g Honig
- 40 g körniger Senf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g Möhren, in Stücken
- 370 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 125 g Basmati-Reis
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1876 kJ / 449 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schlemmertopf
40min
Hähnchen-Curry-Reis
1sa
One-Pot-Hähnchen-Pasta
35min
Hähnchen mit Zitronencreme und Pastinaken
1 Std. 50 Min
Hähnchen provençale mit Reis und Pfirsichen
1sa
Limetten-Reis-Topf mit Pute
30 dk
Putenfilet mit Pfirsich-Chilisauce
45min
Puten-Mandarinen-Geschnetzeltes
35min
Hackfleisch-Kartoffel-Curry
50min
Schinken-Spinat-Pasta
30 dk
Mediterrane Reispfanne mit Pute
1sa
One Pot Pasta mit Schinken-Zitronen-Sauce
25 dk