Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce

Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce

4.5 1.4K oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    40 g
  • Rinderfiletsteak in Streifen (1 cm x 1 cm x 4 cm)
    600 g
  • Pfeffer
    2 Prise
  • Salz
    1 TL
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • frische Pilze geviertelt (z.B. Champignons)
    250 g
  • Wasser
    30 g
  • Speisestärke
    10 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • Senf (z.B. Dijon-Senf)
    1 TL
  • Sahne
    200 g
  • Gewürzgurken (opcjonalnie) in Streifen
    50 g
  • Petersilie gehackt, zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 449 kcal / 1871 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...