![Pommes de terre bleues-crème de petits pois Pommes de terre bleues-crème de petits pois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c8423cd4-bfdf-4e66-8b3d-1547a5e09727/Derivates/89444e6a-fdcb-4bce-b5a6-ec5a18d75ff5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 800 g de pommes de terre, bleues, à peu près de la même taille
- un peu d' huile de friture
- 10 tranches de boudin noir (env. 200 g)
- 10 tranches de cervelas lyonnais (env. 200 g)
- 200 g de petits pois surgelés, décongelés
- ½ bouquet de persil frais, effeuillé
- 150 g de babeurre
- ¾ c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- 200 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Séré aux herbes
10 Min
Croissants aux noisettes
1 godz. 40 min
Pizza à la farine d'épeautre
Brak ocen
Sauce Hollandaise
15min
Lasagnes classiques
2 Std.
Assortiment de truffes au chocolat
45 min
Ragoût d'agneau
50 Min
Escargots aux légumes farcis
45 min
Focaccia à la farine d'épeautre
Brak ocen
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Salade de légumes en verrine
20 Min
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1h