Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 800 g de pommes de terre, bleues, à peu près de la même taille
- un peu d' huile de friture
- 10 tranches de boudin noir (env. 200 g)
- 10 tranches de cervelas lyonnais (env. 200 g)
- 200 g de petits pois surgelés, décongelés
- ½ bouquet de persil frais, effeuillé
- 150 g de babeurre
- ¾ c. à café de sel
- ½ c. à café de sucre
- 200 g de crème acidulée, 20 % de m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2763 kJ / 660 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30 Min
Émincé de poulet Parmentier
1h 15min
Tagliatelle fraîches aux cèpes
1 Std.
Ragoût de porc à la grecque
45 Min
Œufs colorés en orange
55min
Crème brûlée
4h 50 min
Œufs brouillés épinards fromage de chèvre
25 Min
Polenta et ragoût de champignons
45 Min
Ragoût de pain aux tomates et oignons
20 min
Pain complet
4h
Pavé au chocolat épicé
12h
Ragoût de bœuf
1h 50min