Pommes de terre bleues-crème de petits pois

Pommes de terre bleues-crème de petits pois

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre, bleues à peu près de la même taille
    800 g
  • huile de friture
    un peu d'
  • de boudin noir (env. 200 g)
    10 tranches
  • de cervelas lyonnais (env. 200 g)
    10 tranches
  • de petits pois surgelés décongelés
    200 g
  • de persil frais effeuillé
    ½ bouquet
  • de babeurre
    150 g
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de sucre
    ½ c. à café
  • de crème acidulée, 20 % de m.g.
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 660 kcal / 2763 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...