Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 15 g Olivenöl
- 30 g Tomatenmark
- 500 g Oktopus, frisch oder aufgetaut, gereinigt
- 250 g Erdäpfel, geschält, in Stücken (4 cm)
- 180 g Karotten, in Stücken (2 cm)
- 100 g Sellerie, in Stücken (2 cm)
- 60 g Weißwein
- 60 g Wasser
- 50 g schwarze Oliven, entkernt
- 3 - 4 Sardellenfilets, in Öl eingelegt, abgetropft (opcjonalnie)
- 20 g Balsamico
- 2 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1564 kJ / 373 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1h 10 min
Rosmarin-Rotwein-Lammschulter mit Rohkostsalat und Ciabatta
15h
Babyfreundlicher Melanzani-Tahini-Dip
55 Min
Steinpilze sous-vide
30 min
Kimchi
74h 15 min
Christophene-Cremesuppe mit Räuchersaibling
35 Min
Rinds-Laab
1 godz. 5 min
Würzig-fruchtiges Lammgulasch mit Kumquats
1 godz. 5 min
Fischbrühe
30 min
Sopa primavera (Frühlingssuppe)
45 Min
Kalbswangerl mit Wurzelragout und Rollgerste
1j 25 menit
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
1j 20 menit