Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinieren
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen und Stängel
- 14 Knoblauchzehen, davon 8 groß und halbiert
- 5 EL Ras el Hanout (siehe Tipps)
- 1 - 3 EL Zitronenschale, nach Geschmack
- 2 TL Salz
- 60 g Olivenöl
- 2000 - 2300 Lammkeule, ausgelöst
Joghurtsauce
- ½ Bund Koriander, frisch, Blättchen abgezupft
- 340 g Naturjoghurt
- 1 - 2 TL Ras el Hanout, nach Geschmack
- 60 g Honig
Zitronen-Couscous
- 390 g Couscous
-
1 - 2
eingelegte Zitronen
lub 1 - 2 EL Zitronenschale, gerieben - 510 g Hühnerbrühe, flüssig
-
170
g Kirschen, entkernt, getrocknet
lub 170 g Cranberrys, getrocknet - 60 g Pinienkerne
- ½ Bund Koriander, frisch, Blättchen und Stängel, gehackt und etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3301 kJ / 789 kcal
- Białko
- 71 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 592 mg
Alternatywne przepisy
Kabeljau mit Parmesankruste und Lauch-Couscous
50min
Gurkensalat Asia Style (mit Gemüsestyler)
20 min
Maronihonig
15 Min
Schnelle Tomatensuppe mit Basilikum
30min
Steinpilze sous-vide
30min
Saibling nach italienischer Art mit Paprikadip und Fenchelsalat
1h 40min
Bowl mit schwarzem Reis, Hühnerfleisch und Pilzen
40min
Vitello tonnato sous-vide
4 Std. 30 Min
Chili-Limetten-Hendl mit Karfiolreis
1 godz. 10 min
Ingwer-Knoblauch-Paste
10 min
Rosemary Pink
10 min
Limoncello Sorbet mit Minze und Basilikum
18 Std. 30 Min