Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Salbeiblätter, frisch
- 2 TL Pfefferkörner, bunt
- 3 Pimentkörner
- ¼ TL Koriander, ganz
- 2 Gewürznelken
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 300 g Süßkartoffeln, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Braten
- 30 g Rosinen
- 700 g Lammfleisch (z. B. Schlögel), in Stücken (ca. 4 cm)
- 30 g Balsamico-Essig
- 400 g Rotwein
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 90 g Kumquats, in feinen Scheiben, entkernt
- 60 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2680 kJ / 639 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterraner Oktopuseintopf
1h 30min
Gemüsebowl mit Fisch & Kimchisauce
50min
Lammragout
1h
Indisches Lammcurry
1h 30min
Kerala Fisch Curry
30min
Marokkanische Hühnersuppe (Harira)
1h
Kaninchen in Tomatensauce
50min
Kalbswangerl mit Wurzelragout und Rollgerste
1h 25min
Spaghetti mit Lammragout
50min
Orientalischer Lammeintopf
1h 10min
Dorade mit Okraschoten - Bamyalı Çupra
40min
Irischer Lammeintopf
3h 30min