
Urządzenia i Akcesoria
Sopa primavera (Frühlingssuppe)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert150 g
-
Knoblauchzehe halbiert1
-
Olivenöl30 g
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Hühnerbrust in Würfeln (2,5 cm)200 g
-
grüne Erbsen, tiefgekühlt300 g
-
Zucchini in Würfeln (1,5 cm)300 g
-
Wasser1000 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 ½ TL
-
Lauchstange50 g
-
Maggikraut, getrockent1 TL
-
Risoninudeln80 g
-
Koriander, frisch Blättchen abgezupft10 g
-
Zitronensaft1 - 2 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
273 kcal /
1141 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Frohe Ostern
25 Przepisów
Austria
Austria