Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 30 g Olivenöl
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 200 g Hühnerbrust, in Würfeln (2,5 cm)
- 300 g grüne Erbsen, tiefgekühlt
- 300 g Zucchini, in Würfeln (1,5 cm)
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) -
50
g Lauchstange
lub 50 g Frühlingszwiebel - 1 TL Maggikraut, getrockent
-
80
g Risoninudeln
lub 80 g Nudeln, getrocknet -
10
g Koriander, frisch, Blättchen abgezupft
lub 10 g Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft - 1 - 2 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1141 kJ / 273 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1 Std. 10 Min
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40 Min
Suppen Bowl mit Pilzen und Saibling
1 godz. 15 min
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50 Min
Fischsuppe mit Gemüse
40 Min
Grüne Gemüsesuppe
35 Min
Minestrone mit Kichererbsen
45 Min
Marokkanische Hühnersuppe (Harira)
1h
Linsensuppe mit Spinat und Zitrone
40 Min
Bohneneintopf mit Gerste
40 Min
Fischgulasch
40 Min
Wirsingrouladen mit Hendlfülle und Paprikagemüse
1h