Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 120 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne trita di manzo
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di origano secco
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
Terminare la preparazione
- 250 g di pasta sfoglia pronta rettangolare (circa 25x35 cm)
- 1 tuorlo
- 50 g di yogurt bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2333.1 kJ / 557.3 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 85.9 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 79.6 mg
Alternatywne przepisy
Polpette mediorientali
1h
Stufato di manzo con fantasmini di purè
1 godz. 30 min
Arroz di pollo
1h 20min
Stufato di maiale, mele e lenticchie
55min
Cottage pie (Pasticcio di carne inglese)
1h 20min
Chili con carne
1h 20min
Polpette in salsa spagnola
1h
Tagine di pollo con arance caramellate
35p
Porkolt
1j 10 menit
Empanadas di pollo argentine
4h
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30 min.
Bocconcini di maiale yogurt e frutta secca
1h 20min