Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di filetti di pesce tipo Palamita (eviscerata e pulita)
- 150 g di patate rosse pelate, a pezzi (2 cm)
- 400 g di finocchi a pezzi (3 cm)
- 250 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- ½ cucchiaino di curcuma in polvere (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di semi di chia
- 1 mazzetto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1699 kJ / 406 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 min
Polpette di faraona su crema di peperoni dolci
45 min
Baccalà al Varoma su vellutata di cavolo romano
40 min
Dentice agli agrumi
45 min
Ratatouille di totani e melanzane su cous cous
1h
Salmone nanbanzuke
1h
Cous cous con calamaretti
40 min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Merluzzo marinato con crema di cavolfiore e zenzero
50 min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 min
Cosce d’anatra a Cottura Lenta con salsa alle prugne
3h 20 min
Calamari alla provenzale con fantasia di verdure
1h