![Chile relleno de picadillo de tempeh Chile relleno de picadillo de tempeh](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4DAD2536-ABB2-41E1-BF2C-29A8D79AF46D/Derivates/98883A56-5409-4FE1-A5AE-0C376FA41A78.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldillo
- 55 g de cebolla
- 700 g de jitomate, cortado en cuartos
- 45 g de chile chipotle adobado
- 10 g de aceite de oliva
- 2 cditas de sal gruesa
Picadillo
- 700 g de tempeh
- 600 g de agua
- 25 g de aceite
- 60 g de cebolla
- 120 g de zanahoria, pelada y cortada en cubos pequeños
- 125 g de papa, pelada y cortada en cubos pequeños
- 3 cdas de salsa maggi
- 2 cdas de salsa Inglesa
- 1 cucharadita de sal gruesa
Chiles rellenos
- 80 g de plátano macho, maduro, pelado y cortado en cubos pequeños.
- 8 chiles poblanos, asados, sudados, pelados y sin semillas. Cortados para rellenar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1285 kJ / 306 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Picadillo con rajas
25 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Enchiladas de pollo
40 min
Salsa de habanero
5 min
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Chicharrón en salsa verde
35 min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 dk
Salsa roja de chile habanero
10min
Chilaquiles divorciados
1h