Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 100 g di patate a tocchetti (0.5 cm)
- 350 g di cavoli misti (cavolfiore, broccolo romano, broccolo,...)
- 150 g di Emmental a tocchetti (1 cm)
- 2 uova
- 50 g di semolino di grano duro
- 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste tritate
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 60 g di pangrattato
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 451.1 kJ / 107.8 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 173.1 mg
Alternatywne przepisy
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2h
Tortini di cavolfiore e formaggio
35min
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1 Std.
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
40min
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40min
Crocchette di Cecina di Leon e formaggio di capra
9h 20min
Sformatini patate e porri
55 min
Polpette tonno e Pak choi
45min
Sformato di fagiolini con salsa al pecorino (Bimby Friend)
3 Std.
Sformato di cavolfiore e spinaci
1 Std.
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
1 Std.
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1 Std. 10 Min