Frittelle di cavoli e Emmental

Frittelle di cavoli e Emmental

4.5 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
12 pezzi

Składniki

  • 400 g di acqua
  • 100 g di patate a tocchetti (0.5 cm)
  • 350 g di cavoli misti (cavolfiore, broccolo romano, broccolo,...)
  • 150 g Emmental a tocchetti (1 cm)
  • 2 uova
  • 50 g di semolino di grano duro
  • 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste tritate
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 60 g di pangrattato
  • olio di arachidi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 173.1 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 451.1 kJ / 107.8 kcal
Tłuszcz 4.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...