Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten und Anbraten
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 150 g Tahin
- 20 g Zitronensaft
- 130 g Wasser
- 2 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 rote Chilischote, frisch, nach Wunsch entkernt
- 350 g Lammhackfleisch
- 350 g Rinderhackfleisch
- 1 Ei
- 1 Prise Zimt
- 2 Prisen Piment
- 2 Prisen Muskat
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- Öl zum Anbraten
- 40 g Pinienkerne
- Chiliflocken zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2913 kJ / 696 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hühnchen-Tajine mit Pflaumen und Mandel-Honigsauce
50min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40min
Lamm Keema mit Erbsen
1h
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50 min
Chicken Saag
50min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Lammköfte mit Couscous und Gurkensalat
45min
Chicken Akhni
1h 30min
Lamm Rogan Josh
1h 45min