Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 300 g de caldo de ave
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 120 g de nata
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 cucharadita de pimentón
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Judías blancas a la hortelana
45 Min
Guiso de garbanzos con verduras
45 Min
Sopa de judías blancas y verduras
40 Min
Alubias con bacalao
30 Min
Guiso de judías blancas con sepia
50 Min
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45 Min
Crema de judías pintas y espinacas
30 Min
Sopa armenia de repollo
50 Min
Alubias con gambas
20 Min
Guiso de invierno
40 Min
Judías pintas con verduras
35 Min
Potaje de repollo con restos del cocido
40 Min