Roscón de rosas

Roscón de rosas

4.5 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
12 raciones

Składniki

Esponja
  • de leche
    80 g
  • de levadura prensada fresca
    10 g
  • de azúcar
    1 cucharadita
  • de harina de fuerza
    130 g
Masa
  • de azúcar
    120 g
  • de leche
    60 g
  • de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
    70 g
  • huevos
    2
  • de levadura prensada fresca
    15 g
  • de agua de rosas
    30 - 35 g
  • de harina de fuerza y algo más para espolvorear
    450 g
  • de sal
    1 pellizco
  • huevo batido (para pincelar)
    1
Relleno y decoración
  • de nata (35% de grasa)
    500 g
  • de azúcar glas
    230 g
  • de agua de rosas
    40 g
  • clara de huevo (30 g)
    1
  • de rosas secas para infusión
    10 - 12
  • de almendra laminada tostada
    20 - 30 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 507 kcal / 2122 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 66.6 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...