![Roscón de rosas Roscón de rosas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25A2041F-083F-4432-A682-9F4520A5787C/Derivates/79f9f5eb-b4d0-4943-8aae-3317dc9f4019.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 60 g de leche
- 120 g de azúcar
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo batido (para pincelar)
- 15 g de levadura prensada fresca
- 30 - 35 g de agua de rosas
- harina de fuerza (para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
Relleno y decoración
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 230 g de azúcar glas
- 40 g de agua de rosas
- 1 clara de huevo (30 g)
- 20 - 30 g de almendra laminada tostada
- 10 - 12 de rosas secas para infusión
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2122 kJ / 507 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Lazos de brioche y hojaldre
4 Std. 20 Min
Rosquillas glaseadas con caramelo
5 Std.
Roscón Red velvet
4h
Corona de brioche con crema de whisky
5 Std.
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3 Std.
Bambas de nata
1 Std. 50 Min
Tarta de queso suiza
4h 10min
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Boston cream pie
3 Std.
Petisús (éclairs)
1 Std. 50 Min
Suizos
2h 30min
Tarta San Marcos
4h