Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa dip al pomodoro
- 150 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di pancetta a cubetti
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 20 g di concentrato di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di paprika piccante
Polenta
- 250 g di farina di mais bramata
- 950 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 10 g di olio extravergine di oliva
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 501 kJ / 125 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulled Pork con panini al vapore
3h
Schiacciata fiorentina
50 min
Uova alla Benedict
45 Min
Streuseltaler
1h 45 min
Mini valdostane al kamut
1 godz. 5 min
Palline di pane fritte
3h 15min
Tartare di gamberi su maionese alla rapa rossa
1 Std.
Pizzette fritte
1 godz. 55 min
Insalata con uovo pochè
45 Min
Salsa all'aglio per pesce e crostacei
15 Min
Pane al lardo e timo
4 Std. 50 Min
Crostoni alla salsiccia
15 Min