Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa dip al pomodoro
- 150 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di pancetta a cubetti
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 20 g di concentrato di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di paprika piccante
Polenta
- 250 g di farina di mais bramata
- 950 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 10 g di olio extravergine di oliva
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 501 kJ / 125 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35 Min
Donuts alle patate dolci
1h 30min
Anelli di cipolla fritti
35 Min
Palline di Parmigiano Reggiano
30min
Mascarpone
24h 10min
Stecco di carne con cuore filante
20 min
Éclair ai gamberetti saporiti
1h 20 min
Fileja al ragù
3h
Crema spalmabile alla mortadella
15min
Torta al testo
1h
Pizza alla marinara
1h 35 min
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15 min