Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蒜頭去皮
- 600 克 水
- 200 克 蒜頭 ,去除根部,將蒜頭剝成帶皮蒜瓣
蒜粒雞翅
- 30 克 油
- 3 支 乾辣椒
- 400 克 雞翅 ,中型,一切二
- 20 克 薑 ,切片
- 30 克 醬油
- 15 克 醬油膏
- 20 克 糖
- 50 克 紹興酒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1249.8 kJ / 299 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 697.1 mg