京醬肉絲

京醬肉絲

4.0 34 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 豬里肌肉 ,切絲(約0.5公分×5公分)
    300 克
  • 1 茶匙
  • 醬油
    2 茶匙
  • 米酒
    2 茶匙
  • 10 克
  • 甜麵醬 ,依個人口味調整
    1 - 1 ½ 大匙
  • 烏醋
    ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • ,切絲,泡水後瀝乾
    8 枝
  • 新鮮紅辣椒 ,去籽,切絲
    1 枝

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 154.7 kcal / 646.6 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 5.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 235.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...