Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaze
- 2 tbsp corn starch
- 1 tbsp dark brown sugar
-
1
tbsp fermented black bean paste
lub 1 tbsp black bean garlic sauce - 4 oz chicken stock
- 1 ½ - 2 oz soy sauce, to taste
- 1 oz black vinegar
- ½ oz oyster sauce
- ½ oz sesame oil
Sauté
- 15 garlic cloves
- 4 green onions, cut into pieces
- ½ oz sesame oil
- 32 oz boneless, skinless chicken thighs, sliced (1 in. x 2 in.)
- 10 oz baby bok choy, halved
- 1 fresh Fresno chili, red, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean Beef Sauté
1 Std. 25 Min
Sautéing Chicken Cubes
15min
Beef and Broccoli Sauté
30min
Sweet and Sour Pork
35min
Braised Pork and Eggs with Rice
40min
Lemon Chicken with Spring Onions
35min
Pork and Green Beans Sauté
45min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Chicken Adobo
1 Std. 25 Min
Spicy Asian Snow Peas
25min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40min
Sautéed Cauliflower
25min