Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di topinambur, pelato, a pezzi
- 250 g di patate a pasta farinosa, pelate, a pezzi
- 200 g di latte
- 1 - 1 ¼ cucchiaino di sale, a seconda dei gusti
- ½ cucchiaino di semi di carvi in polvere
- ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
- 20 g di burro, non salato, freddo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 413 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e cocco
45min
Vellutata di peperoni
20min
Purè di patate dolci
1 Std.
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 Min
Curry di zucca
1 Std.
Feta al cartoccio
25 Min
Zuppa di barbabietole
45min
Zuppa di asparagi e aneto
25 Min
Insalata di sedano rapa e mele
10 Min
Chutney di mirtilli e rosmarino
45min
Gazpacho fragole e pomodoro
2h 10min
Zuppa di miso con verdure
40min