Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 75 g de mantequilla fría en trozos pequeños (y algo más para untar el molde)
- 35 g de azúcar glas
- 1 yema de huevo
- 15 g de leche fría
- 1 huevo batido
Trufa y nata montada
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 50 g de brandy
- 40 g de azúcar
- 1 cucharadita de miel
- 320 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos pequeños)
- 200 - 400 g de nata montada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1942 kJ / 464 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4h
Tarta helada de trufa y avellanas
31h
Crema pastelera
10min
Milhojas de chocolate y nata
2h 30 min
Pan bendito de San Blas (Murcia)
4h
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2j 15 menit
Cheesecake de chocolate y café
3h 20 min
Cañas de nata
30 min
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3 Std.
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Tarta de moka
1h 30min
Nata de trufa
8 Std. 15 Min