Empanada gallega de manzana

Empanada gallega de manzana

4.4 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 raciones

Składniki

Masa
  • de agua
    250 g
  • de levadura prensada fresca
    5 g
  • de azúcar
    3 cucharadas
  • de harina de trigo
    500 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de aceite
    100 g
Relleno
  • manzanas reineta peladas, descorazonadas y en láminas
    5
    5 manzanas Golden, peladas, descorazonadas y en láminas
  • de azúcar
    3 cucharadas
Montaje de la empanada
  • de azúcar moreno
    2 - 3 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 269.2 kcal / 1125 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 42.8 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...