
Urządzenia i Akcesoria
Empanada gallega de manzana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 raciones
Składniki
Masa
-
de agua250 g
-
de levadura prensada fresca5 g
-
de azúcar3 cucharadas
-
de harina de trigo500 g
-
de sal½ cucharadita
-
de aceite100 g
Relleno
-
manzanas reineta peladas, descorazonadas y en láminas5
-
de azúcar3 cucharadas
Montaje de la empanada
-
de azúcar moreno2 - 3 cucharadas
Wartości odżywcze na 1 ración
Kalorie
269.2 kcal /
1125 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
42.8 g
Błonnik
2.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Velocidad cuchara
20 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania