Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
- 3 cucharadas de azúcar
- 500 g de harina de trigo
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de aceite
Relleno
-
5
manzanas reineta peladas, descorazonadas y en láminas
lub 5 manzanas Golden peladas, descorazonadas y en láminas - 3 cucharadas de azúcar
Montaje de la empanada
- 2 - 3 cucharadas de azúcar moreno
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1125 kJ / 269.2 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1 Std. 30 Min
Empanada de raxo
2 Std. 30 Min
Orejas de carnaval
30min
Empanada de sardinas
1 Std. 15 Min
Empanada de maíz con vieiras
1 Std. 30 Min
Masa para empanada con levadura
1 Std. 20 Min
Masa para empanadillas
1h 40min
Empanada de maíz con berberechos
1 Std. 15 Min
Empanada de maíz con congrio
2h
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 Std. 50 Min
Filloas
1 Std.
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min