![Trinxat de cerdagne Trinxat de cerdagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC767A0F-999E-43AB-8F86-30C0203DCF9F/Derivates/341b83ea-8ab1-4d71-9f51-7d49af2f3b57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de chou pommé (frisé ou lisse) coupé en morceaux de 4-5 cm
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 gousses d'ail, pelées et dégermées
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, pelées et coupées en dés
- 150 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 4 tranches de poitrine de porc en tranches salée et séchée, type ventrèche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 348 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet sauce San Fernando
55 Min
Pétoncles marinières
40 分钟
Salinu (sel corse à la noisette)
15 分钟
Fishcakes coco, coriandre et citron vert
30 Min
Quenelles de brochet, riz à paëlla et tomate
40 分钟
Crumble de cabillaud au citron et au parmesan
45 分钟
Citrons confits
Brak ocen
Nougat de chèvre aux fruits frais
12 Std. 35 Min
Sandwichs au bœuf façon pastrami
16 godz. 10 min
Puddings au caramel
1 Std. 5 Min
Tourtière aux pruneaux
55 Min
Filet mignon de veau aux écorces d'oranges confites-purée betteraves-pommes de terre
1h 15min